fbpx

Despre noi

Robert și-a început cariera în karting la vârsta de 6 ani. Până în 2009 a concurat în România, unde a devenit campion la categoria KF3 și dublu campion la Mini Class. În 2011 a trecut la single-seaters, devenind pilotul Jenzer Motorspot în Formula Abarth. Campionatul italian i-a adus o victorie la Misano și două locuri 6, iar în seria europeană Robert a obținut locul patru cu două curse câștigate. Colaborarea cu Jenzer Motorsports a continuat și în GP3, în 2012, când a terminat pe locul 14 cu 24 de puncte adunate și un podium la Barcelona. 2013 a adus și o schimbare de echipă pentru Robert, devenind pilotul celor de la MW Arden, alături de actualii piloți de Formula 1, Daniil Kvyat și Carlos Sainz Jr. 

În 2012 Robert a mai concurat în campionatul F3 din Italia alături de Ghinzani Arco Motorsport, unde a terminat sezonul pe locul 9, obținând două podiumuri la Hungaroring și o victorie pe runda de sprint de la Mugello. În 2015 a pilotat pentru Rampax, terminând sezonul pe locul 17, urmând să ia o pauză competitională de un an și în cele din urmă
să semneze cu Campos Racing în F2 pentru restul anului 2017. Cariera lui Robert s-a sfârșit la Campos, când a decis să se retragă înaintea etapei de la Jerez, fiind înlocuit de Alex Palou.

ROBERT

VISOIU